birgünhaber

Sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler

Sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler;Sigaranın zararlarını, sigara içenler çok iyi bilir. Nefes almakta zorluk, boşa giden para, ağızda kötü koku, ileride ise kanser… Sigara içen birçok kişi

Sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler
23 Mart 2022 - 7:36

Sigaranın zararlarını, sigara içenler çok iyi bilir. Nefes almakta zorluk, boşa giden para, ağızda kötü koku, ileride ise kanser… Sigara içen birçok kişi gibi siz de bu bağımlılıktan kurtulmak istiyorsanız, sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler özel haberimiz yardımcı olacaktır.

Sigara içme isteği gelince su için!

Sigarayı bıraktığınız ilk günlerde içme isteği gelecektir ancak bu zamanla azalacaktır. Canınız sigara çektiğinde bir bardak soğuk su için veya naneli sakız çiğneyin. Zaten 10 dakika içinde sigara krizi geçecektir. Su içmek, sigara isteğini azaltacaktır.

  • Sigarayı bırakınca yapacaklarınızı düşünün!

Hayal etmek, başarı oranını yükseltir. Kendinize her gün 10 dakika ayırıp sigarayı bıraktığınızda yapacaklarınızı hayal edin. Örneğin, sigara içme krizine girmeyeceksiniz. Buz gibi havada sigara içmek için dışarı çıkmayacaksınız. Sabah uyanınca ağzınızda berbat bir tat olmayacak.

  • Sigara parasını daha iyi kullanabileceksiniz!

sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler arasında en iyisi, sigara parasını daha iyi değerlendirebileceğinizi bilmektir. Her gün 10 lira sigaraya veriyorsanız, ayda 300 TL, senede 3.600 TL harcıyorsunuz demektir… Şu an banka hesabınızda 3600 TL olsa, harika olurdu değil mi? Bu parayla seyahat edebilir, altın biriktirebilir, yeni kitaplar alabilir veya gelecek için bireysel emeklilik yatırımı yapabilirsiniz.

  • Kesinlikle ortamlarda havalı görüneceksiniz!

Eskiden, sigara içmek bir sosyal statü olarak görülürdü. Sigara içenler daha karizma olduğunu düşünürdü. Oysaki, bu bakış açısı tamamen değişti. Herkesin sigara içtiği bir ortamda “ben kullanmıyorum” demek, sizi gerçekten daha havalı gösterecek! Bu zevki yaşamaya değer! Eğer, ruhsal motivasyon sizin için önemliyse sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler arasında bu öneriye dikkat kesilebilirsiniz.

  • Beyniniz sigarayı unutmaya hazır bekliyor!

Beynimiz, muhteşem bir varlık! Yaklaşık 3 ay içinde, hiç sigara içmemiş gibi hissedeceksiniz. Yemek sonrası veya alkol yanında veya sabah uyanınca sigara içmek gibi tüm alışkanlıklarınız yok olacak…Sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler arasında size düşen, sigarayı unutmaya hazır bekleyen beyninize yardımcı olmak ve sabırlı davranmaktır.

Sigarayı bırakmayı kolaylaştıran yöntemler

Şimdiye kadar, “Yüksek Topuklar” sitemizde, sigarayı bırakmaya dair çok sayıda özel haber yayınladık. Bu yolculukta size yardımcı olacak önerilerimizi hemen aşağıda bulabilirsiniz.

SİGARAYI BIRAKMA ÖNERİLERİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu