birgünhaber

Kılıçdaroğlu Hatay’da: 17 gün geçmesine rağmen çadır sorunu sürüyor

Kılıçdaroğlu Hatay’da: 17 gün geçmesine rağmen çadır sorunu sürüyor
22 Şubat 2023 - 21:11

Kılıçdaroğlu, Hataylı çocuklara ve gençlere de seslenerek, şunları kaydetti:

“Hatay sizin annelerinizin, babalarınızın, dedelerinizin yaşadığı kadim bir kent. Bu kentten vazgeçmeyin. Bu kente gelin. Kent olağanüstü güzellikleri bağrında barındıran bir kent. Biz de elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz, Hatay’ın ayağa kaldırılması için. Elbette sadece Hatay değil, Kahramanmaraş’ından Adıyaman’ından deprem yaşayan hemen hemen bütün kentlerde sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz. Belediye başkanlarımız fedakarca çalışıyorlar. Zaman zaman engellemeler olmasına rağmen engellemeleri aşıp halka hizmet etmeyi sürdürüyorlar. İyi ki bu ülkede yerel yönetimler var. Yerel yönetimler olmasaydı tablo çok daha vahim bir süreci bize yaşatabilirdi. Yerel yönetimler imkanlarıyla deneyimli personeliyle araçlarıyla deprem bölgelerine süratle intikal ettiler ve pek çok yarayı sarmaya çalıştı. O nedenle hiçbir ayrım yapmaksızın; sadece CHP’li belediyeler için söylemiyorum, hiçbir ayrım yapmaksızın bütün belediye başkanlarına verdikleri hizmetler dolayısıyla gerçekten yürekten teşekkür ederim.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Hatay’ın depremde en çok yara alan illerden olduğunu söyledi.

Savaş, ilk günlerde biraz sıkıntı çektiklerini ancak daha sonra tüm kurum, kuruluş ve belediyelerin hep birlikte organize olduğunu belirterek, “Bir yandan yıkıntıların içindeki insanları hayata kazandırmak, bir yandan yıkıntıları temizlemek ama bir yandan da hastalarımızı tedavi etme için uğraştık. Bunun dışında tabii ki hayatta kalan insanlarımızın ya dışarıya gidişine katkı sağlamaya ya da burada kalanların kış şartlarından minimum etkilenmesi için hep birlikte gayret ettik.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra depremzedeler için yemek yapılan çadırı ziyaret ederek, alandaki vatandaşlarla da görüştü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da eşlik etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu